Llocs d'interès

Gallifa és un municipi abrupte, conformat essencialment per una vall situada entre les cingleres de Sant Sadurní –extrem occidental dels cingles de Bertí– i la muntanya del Farell. És un conglomerat d’estiueig amb pinzellades d'agrari. A la part nord del poble, hi ha l’església de Sant Pere i Sant Fèlix, romànica del segle X, al costat els tallers i la Fundació Artigas i mes al sud-est hi ha la rectoria.

Masies i cases d’estiueig conformen el dispers nucli urbà i dins del terme municipal hi ha tres ermites romàniques més: la de Sant Sadurní, la de Santa María del Castell i la del Grau. També s’hi troben diversos masos dispersos d’interès arquitectònic.

El municipi ofereix indrets d’interès paisatgístic i serveis de restauració per poder fer l’estada més plaent. La natura abrupta, l’orografia espectacular i el sorprenent aïllament, quasi secular, fan del poble i la vall un lloc singular, perfecte per descansar o fer activitats, que van des del BTT més dur, al senderisme, la passejada, o la relaxació i contemplació

Darrera actualització: 6.02.2019 | 13:00
Darrera actualització: 6.02.2019 | 13:00