Introducció

Gallifa


Gallifa, és un petit municipi que forma part administrativament del Vallès Occidental però que, geogràficament, mira i viu de cara al Vallès Oriental. Val doncs el dit, tant tòpic, d’estar “a cavall” dels dos Vallès.
  
El terme municipal és, comparativament a l’extensió de la part habitada, molt extens.

La població, amb un cens de poc més de 170 habitants, es troba a la vall principal que creua el terme i compta amb una serralada muntanyosa que el tanca pel nord, el cim més alt de la qual s’acosta als 1.000m., que la protegeix dels vents més freds. Això fa que gaudeix-hi d’un clima prou temperat pels 500m. d’altitud en que està situat el poble.

D’altra banda, l’estructura urbana de poble disseminat s’ha conservat, tot i els desgavells urbanístics que ha patit el país en els darrers decennis, i es mantenen intactes i restaurats els barris més antics del nucli urbà i alguns dels masos escampats pel terme.

En això hi pot haver ajudat el fet que el terme queda fora de l’abast de les rutes principals i secundaries de comunicació per carretera, i per tant fan que aquest indret sigui especialment tranquil i sorprenentment contingut pel que fa a circulació de vehicles, tant en el nucli urbà com en la carretera d’accés que creua el municipi d’est a oest i des de Sant Feliu de Codines fins a Sant Llorenç Savall.

Això és particularment rellevant pel fet de trobar-se a poc més de 40Km de Barcelona i permet un contrast molt gran entre la calma que hi regna i el bullici de la capital de Catalunya, motiu pel qual son molts els qui l’hem triat com a lloc de residència permanent o ocasional.

Us convidem a visitar, gaudir i compartir, la natura, les vistes i la calma d’aquesta vall.
Benvinguts a Gallifa!

Darrera actualització: 7.09.2019 | 17:22
Darrera actualització: 7.09.2019 | 17:22