|
 

Carles Solà

fotos Carles Solà

Carles Solà

HISTORIAL D’EN CARLES SOLÀ

 

En Carles Solà, nascut l’any 1963, va heretar l’afició per les motos del seu germà gran en Joan i concretament pel trial, però no va ser fins superats els 30 anys que es va decidir per competir en aquesta especialitat, en fer aparició les curses de trial per a motos clàssiques.

Va començar a participar al Campionat de Catalunya de Clàssiques l’any 1995 i va mantenir una gran activitat esportiva en aquesta especialitat fins l’any 1998 en que va afluixar el seu ritme de dedicació per començar a dedicar-se de ple en la formació del seu fill Alex que acabava de debutar.

L’any 1997 en Carles Solà, havia assolit el seu millor èxit en aconseguir proclamar-se Campió de Catalunya de Trial de Clàssiques a la categoria de Aficionats amb la seva Bultaco Sherpa T del 1976 de 325cc. i perfectament restaurada.

D’un temps ençà, també participa, acompanyant el seu fill des del side, en proves de sidecar de trial en que llueixen una gran compenetració, cosa imprescindible en aquesta especialitat tant curiosa i no sen estan de creuar els Pirineus i anar a curses de sidecar de trial a França, on aquesta especialitat és molt popular.

Si bé actualment no és la seva prioritat, continua participant en proves de trial de clàssiques quan en té ocasió.

La seva prioritat actual és la de ajudar el seu fill Alex en la seva carrera esportiva fent-li de motxiller.

El motxiller és un personatge imprescindible des de fa ja molt anys per als pilots de trial i la quasi totalitat dels que participen en campionats nacionals en tenen.

La funció del motxiller és la de seguir el seu pilot al llarg de tota la cursa per tal d’ajudar-lo en el que calgui, estudiar conjuntament les zones a superar i aconsellar-lo sobre la millor opció a l’hora de buscar el camí per superar-les amb efectivitat.

No podem passar per alt que en Carles Solà és l’actual President del Moto Club Cingles de Bertí.

Des del 2009 ocupa el càrrec i és el sisè President de l’entitat, que s’ha estabilitzat i sanejat des que ell en porta el timó.

Esperem que tingui un llarg mandat i que segueixi sent tant positiu com fins ara.

 

Darrera actualització 24.08.2012 | 12:07